mainos_890

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Taide ja design osana akustisia ratkaisuja

artikkelikuva: Taide ja design osana akustisia ratkaisuja

Akustiikka on osa kokonaisvaltaista tilasuunnittelua. Laadukkaat akustiset designtuotteet yhdistävät taiteen akustiikkaan.

Paytrailin Tampereen toimitiloihin toteutettiin toiminnallisesti ja visuaalisesti yhdenmukainen sisustuskokonaisuus, jossa fokuksessa oli luoda mm. akustiikaltaan mahdollisimman toimiva työympäristö.

”Arkkitehtonisesti upeisiin toimitiloihin luotiin työhyvinvoinnin keidas keskelle kaupunkia. Jotta avoin monitilatoimisto olisi viihtyisä, huomioitiin akustiikka kaikissa sisustusratkaisuissa”, kertoo toimitilojen tila- ja sisustussuunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Sanna Laukanaho muotoilutoimisto Nuanista.

kuva

Akustiset ratkaisut toteutettiin Rockfon® Canva -designtuotteilla ja niihin yhteensopivilla Rockfon® Color-All -akustiikkalevyillä sekä roikkuvilla saarekkeilla. A-luokan vaimennustuotteilla saatiin aikaan näyttävä ja akustisesti erinomainen työtila.

Canva-tuotteiden pitkäikäiset, kierrätettävästä kivivillasta valmistetut akustiikkalevyt on päällystetty kankaalla, jonka voi suunnitella vapaasti tai valita vakiomallistosta. Irrotettavien kankaiden ja modulaarisen rakenteen ansiosta Canva mukautuu erilaisiin käyttötarpeisiin. Moduulien koko on vapaasti valittavissa.

kuva

Taide kohtaa akustiikan

Canvassa yhdistyvät Pohjoismaisen Rockfonin akustiikka-alan ammattitaito ja tanskalaisen suunnitteluyritys Akuartin osaaminen akustisen taiteen saralla.

”Akuart on maailman huippuluokkaa taiteen tulostamisessa. Canva-levyjen yhtenäiselle pinnalle voidaan tulostaa mikä tahansa digitaalinen kuva: valokuva, kuvitettua grafiikkaa tai muuta taidetta”, kertoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Tommi Kankkunen.

Sanna Laukanaho suunnitteli Paytrailin toimitiloihin kuvituksia ja teossarjoja Canvalle. Avaruudellisia ja kosmisia elementtejä sisältävät teossarjat sisältävät kiinnostavia yksityiskohtia ja antavat tilaa katsojan tulkinnalle.

kuva

”Canva on täydellisessä sopusoinnussa taiteen tekemisen kanssa. Teossarjojen luominen oli unelmaliitto suunnittelijan ja tuotteen välillä. Myös loppukäyttäjältä on tullut erittäin positiivista palautetta sekä taiteesta että tilojen akustiikasta”, Laukanaho kertoo.

Teossarjoista ja muista akustiikkatuotteista muodostuu tiloihin sävymaailmaltaan yhtenäinen kokonaisuus. Sävyt valittiin monokromaattisesti tukemaan tilojen toimintoja.

kuva

Showroomissa akustiikan ja kylpyhuonemuotoilun designia

Rockfonin designtuotteilla voidaan tukea tilan muunneltavuutta. Laadukkaita kylpyhuonekalusteita ja suihkutilatoteutuksia suunnittelevan ja valmistavan INR:n näyttely- ja toimistotiloissa akustisia designtuotteitta käytettiin tilojen jakamiseen ja akustiikan parantamiseen.

Aula- ja asiakaspalvelutilat rajattiin erilleen Canva-tilanjakajilla ja -lattiasermeillä. Canva-seinäpaneeleilla parannettiin seiniin rajautuvien tilojen akustiikkaa. Lisäksi tiloissa käytettiin Rockfon® Lamella- ja Rockfon® Senses -akustiikkatuotteita. Rockfon® Hub -saareke asennetaan tiloihin kevään aikana.

kuva

”Kaikuisa tila muuttui miellyttäväksi. Tila myös näyttää todella hyvältä. Akustiikkatuotteiden väripaletista löytyi helposti värimaailmaamme sopivia sävyjä”, sanoo INR:n projektimyyntipäällikkö Stiina Komi.

INR:n tilat sijaitsevat kauppakeskus Sellon läheisyydessä. Showroomissa voi tutustua Ruotsissa valmistettuihin ekologisiin, muotoilultaan ikonisiin kylpyhuonetuotteisiin. Myös Rockfon esittelee tiloissa designtuotteitaan erikseen sovittavina ajankohtina.

”Yhteistyö Rockfonin kanssa oli sujuvaa ja mukavaa, joten päätimme jatkaa yhteistyötä yhteisessä näyttelytilassa”, Komi sanoo.

Lisätietoja:
www.soundsbeautiful.com
www.rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 4/2023

prointerior-lehti
mainos_1016

BLOGIT

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »