mainos_1078

Kalusteet ja varusteet
Rakentaminen
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat
Talotekniikka
Valaistus

Habitaren 2023 ytimessä yhdessä oleminen ja vastuullisuus

artikkelikuva: Habitaren 2023 ytimessä yhdessä oleminen ja vastuullisuus

Syyskuussa järjestettävä Habitare tuo esiin suunnittelun ja muotoilun merkitystä globaalien ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Keskustelujen ja näyttelyiden keskiössä ovat yhdessä olemisen erilaiset muodot ja vastuullisuus. Helsingin keskustaan Habitare tuo uuden showroom-tapahtuman.

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Tapahtuman teeman Yhdessä/Together ovat luoneet Anna Pirkola ja Kirsikka Simberg Studio Plentystä.

”Monitasoisessa teemassa korostuu yhdessä olemisen ja kohtaamisten merkitys. Se käsittelee meitä kaikkia koskettavia suuria haasteita kuten ilmastonmuutos ja kestävyys sekä kysyy mitä voimme tehdä yhdessä”, kertoo Habitaren viestinnän asiantuntija Pia Sievinen Messukeskuksesta.

Teemassa yhdistyvät yhteiskunnalliset ja arkiset kysymykset, joihin suunnittelu ja muotoilu voivat tuoda vastauksia. Esimerkiksi väestön ikääntyminen heijastuu asumisen suunnittelu- ja muotoiluratkaisuihin.

Suomen Messut
Kuva: Eeva Suutari

Uusina konsepteina showroom-tapahtuma ja Habitare Choice

Habitare vahvistaa ammattilaistarjontaansa ja tuo Habitare Pro -kattoteeman alla messutapahtuman rinnalle uuden showroom-tapahtuman Helsingin keskustaan.

”Kehitämme Habitarea kansainvälistä yleisöä houkuttelevaksi designtapahtumaksi. Showroomit nostavat muotoilua ja alan toimijoita esiin kaupungilla ja kutsuvat ihmisiä yhteen”, Sievinen sanoo.

Habitare Choice -alue kutsuu mukaan yrityksiä, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Sisustusstylisti Susanna Venton kuratoima alue on paikka sille, että hyvät teot tulevat huomatuiksi.

Suomen Messut
Kuva: Filippo Bamberghi

Habitare kansainvälistyy

Osana kansainvälistymistä Habitarematerials-näyttely nähtiin keväällä Milanon designviikolla.

”Habitarematerialsissa nähdään syksyllä vivahteita Milanosta. Tulevaisuuden materiaaleista keskustellaan myös Polestarin johdolla avajaispäivän How will materials shape the future? -paneelissa”, Sievinen kertoo.

Suomen Messut
Kuva: Timo Junttila

Habitaren Kansainvälinen ystävä, tanskalaisen tekstiiliyritys Kvadratin toimitusjohtaja Anders Byriel, puhuu yhteistyön ja vuoropuhelun merkityksestä avajaispäivän keynote-puheenvuorossaan. Avauspäivänä kuullaan myös näyttelyarkkitehtinä toimivan Joanna Laajiston ja Sami Sykön keskustelu. Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri Slow ottaa kantaa yhteiskunnan tehokkuusvaatimuksiin.

Suomen Messut

Teemanäyttely nostaa esiin arjen yksityiskohdat

Tänä vuonna Habitaressa nähdään trendinäyttelyn sijaan Yhdessä/Together-teemanäyttely, joka on myös Studio Plentyn käsialaa. Näyttely tuo esiin ihmisyyden ytimessä olevaa yhdessä elämistä eri mittakaavoissa.

”Näyttelyssä kohtaavat monumentaalisuus ja pienet arkiset elementit. Päivittäin muuttuvasta osiosta kävijät voivat hankkia itselleen arjessa huomaamattomaksi jääviä näyttelyesineitä kuten keittiöpyyhkeitä”, kuvailee Sievinen.

Habitaren nousevien muotoilijoiden Talentshop- ja Protoshop-näyttelyt tuovat esiin sitä, millainen on tulevaisuuden esinemaailma ja yhdistävät suunnittelijoita ja valmistajia.

Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare Pro -ammattilaistapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja Helsingin keskustaan sijoittuvilla showroomeilla 13.–15.9.2023.

Lisätietoja:
habitare.fi
habitarepro.com
@habitarefair

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »