mainos_986

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Tyyliä ja designia lattiaan ominaisuuksista tinkimättä

artikkelikuva: Tyyliä ja designia lattiaan ominaisuuksista tinkimättä

Innovatiivisen, patentoidun sävytysjärjestelmänsä ansiosta Sika ComfortFloor® -lattiajärjestelmillä voidaan nykyisin toteuttaa lukematon määrä erilaisia visuaalisia ilmeitä marmorista puujäljitelmään ja mikrosementtiin. PU-lattia on elastisuutensa ansiosta miellyttävä ja sopii erilaisiin käyttökohteisiin.

Lattiamateriaalia valitessa arkkitehdit ja suunnittelijat ovat aiemmin joutuneet tekemään kompromisseja dekoratiivisen ilmeen ja teknisten ominaisuuksien välillä.

Jotta haluttu ulkonäkö voidaan toteuttaa ominaisuuksista ja mukavuudesta tinkimättä, on Sika kehittänyt Sika ComfortFloor® Marble FX- ja Mineral FX -lattiajärjestelmät, joiden visuaalinen ilme perustuu Sikan patentoimaan Sikafloor®-3000 FX -polyuretaanirunkomassaan.

Sekä Sika ComfortFloor® Mineral FX- että Marble FX -lattiajärjestelmät ovat pysyvästi elastisia ja jalan alla miellyttäviä ja lämpimiä. Moniin erilaisiin tiloihin sopivat lattiajärjestelmät on suunniteltu kestämään pistekuormitusta ja vaimentamaan askelääniä.

SIKA FINLAND OY AB

Elävällä efektipinnalla lukuisia toteutusvaihtoehtoja

Sika ComfortFloor® Marble FX on efektipintainen lattiapinnoite, jolla voi toteuttaa erilaisia visuaalisia efektejä marmorijäljitelmästä graafisiin kuviointeihin. Elävä efektipinta luodaan runkomassan ainutlaatuisen värjäysmenetelmän avulla.

Esimerkiksi marmorikuviointi syntyy, kun Sika ComfortFloor® Marble FX -massa levitetään tasaiseksi. Puujäljitelmä toteutetaan vetämällä massaan piikkilastalla raitoja pitkittäissuuntaan, ja aaltoilevia, väreileviä kuviointeja luodaan puhaltimen avulla.

SIKA FINLAND OY AB

”Pinnoitetta on saatavilla 72 eri sävyssä. Kuviointeja voidaan luoda erilaisilla efektiteloilla, ja lattiapinnoitteeseen voi vaikkapa maalata kuvioita eri väreillä”, kertoo Sika Finland Oy:n lattiapinnoitteiden tekninen päällikkö Pauli Lainio.

SIKA FINLAND OY AB

Mikrosementin ilme erinomaisilla ominaisuuksilla

Mikrosementti on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana suosituksi ulkonäkönsä vuoksi. Teknisenä ratkaisuna Sika ComfortFloor® Mineral FX on toimivampi valinta.

”Aloimme kehittää ratkaisua, jolla saavutetaan rauhallinen, betonimainen tai mikrosementtimäinen ilme,” Lainio sanoo.

Betonimaisen tai mikrosementtimäisen Sika ComfortFloor® Mineral FX -PU-pinnoitteen pinta on miellyttävän joustava. Visuaalinen ilme luodaan Sikafloor®-3000 FX -runkomassaan lisätyn mineraalipohjaisen lisäaineen avulla.

Sika ComfortFloor® FX -järjestelmät täydentyvät uudella kuosiratkaisulla ensi vuoden aikana.

SIKA FINLAND OY AB

Lattia valmistuu nopeasti

Sekä Sika ComfortFloor® Mineral FX- että Marble FX -lattiajärjestelmillä voidaan toteuttaa 150 m2:n kokoisia lattioita yhdessä työpäivässä. Runkoaineeseen lisättävä Sikafloor®-3000 Snapbooster nopeuttaa massan kuivumista vaikuttamatta astia- tai työstöaikaan.

”Kumpikin lattiajärjestelmä kapseloi haitta-aineet, joten ne soveltuvat erinomaisesti myös saneerauskohteisiin. Saneerauksissa tämä tuo kustannussäästöjä”, Lainio kertoo.

Sekä runkomassan levittäminen että pintamaalin asentaminen on helppoa. Sika ComfortFloor® -järjestelmien muita etuja ovat, että lika ei imeydy pinnoitteisiin ja saumaton lattia on helppo siivota. Pinnoitusjärjestelmät kestävät UV-valoa kellastumatta ja haurastumatta.

Lue lisää ratkaisuistamme!

Sika ComfortFloor® Marble FX

Sika® Comfortfloor Mineral FX

Säästä aikaa polyuretaanilattian asennuksessa

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »