mainos_1062

Valaistus

Stockmann Tampereelle asennettiin Philipsin kierrätysmateriaaleista valmistetut kohdevalaisimet

artikkelikuva: Stockmann Tampereelle asennettiin Philipsin kierrätysmateriaaleista valmistetut kohdevalaisimet

Stockmann Tampereen tavaratalo on uusinut kohdevalaistustaan ja korvannut vanhat halogeenivalaisimet Philipsin 3D-tulostetuilla LED-kohdevalaisimilla. Tämän myötä Stockmann saavuttaa vuositasolla 178 000 kWh:n energiansäästön. Lisäksi Philipsin 3D-ratkaisu tukee kiertotaloutta, mikä sopii Stockmannin omiin vastuullisuustavoitteisiin.

Signify Finland Oy

Tampereen Stockmann on Suomen ensimmäinen tavaratalo, jonka valaistuksessa on hyödynnetty 3D-tulostettuja LED-valaisimia. Kohdevalaistuksen saneerauksen yhteydessä tavaratalon yleisvalaistus päivitettiin pinta-asennettavilla LED-yleisvalaisimilla ja 3D-tulostetuilla alasvaloilla. Yleisvalaistuksen osalta hankkeessa oli mukana kiinteistön omistaja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia.

3D-tulostetut valaisimet valmistetaan kierrätetystä polykarbonaatista, joka on valmistettu muun muassa kulutus- ja tuotantojätteestä. Lisäksi ne valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta, jolloin niitä tulostetaan vain tarpeen mukaan.

Signify Finland Oy

Polykarbonaatista 3D-tulostetun valaisimen hiilijalanjälki on 75 prosenttia pienempi kuin yleisin tuotantomenetelmin valmistetun valaisimen. Euroopassa 3D-tulostettu valaisin on merkittävästi tavallista kevyempi ja lähempänä asiakasta, mikä pienentää kuljetuksen hiilijalanjälkeä.

Stockmannin kohdevalaisimien värintoistossa ja valoresepteissä on huomioitu muotikaupan erikoispiirteet. Uusien valaisimien ansiosta tuotteiden värit toistuvat paremmin ja asiakas näkee heti tavaratalossa vaatteen oikeat värisävyt. Tämä tarkoittaa, että tuotteiden värit näyttävät samalta päivänvalossakin.

Signify Finland Oy

Kohdevalaisimien lisäksi 3D-tulostusteknologialla voidaan valmistaa mittatilaustyönä riippuvalaisimien varjostimia ja alasvaloja. Valaisimen voi suunnitella kätevästi suunnittelutyökalulla verkossa, ja siihen voidaan valita esimerkiksi väri, tekstuuri, muotoilu ja erinäisiä teknisiä ominaisuuksia.

Suunnittele 3D-tulostettu valaisin!

Ota yhteyttä
puh. 0207 809 410

Teksti: Signify Finland Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »