mainos_1062

Projektiesittelyt (julkisrakennukset ja -tilat, matkailu ja kulttuurirakennukset)

Ajaton Café Höijer tarjoaa arjen luksusta

artikkelikuva: Ajaton Café Höijer tarjoaa arjen luksusta

Ateneumin kolmanteen kerrokseen avattiin klassinen kahvila Café Höijer. JKMM Interiors suunnitteli kahvilan Valopihan ja yleisötilojen uudistuksen yhteydessä. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda kahvila, joka tuntuu olleen tilassa aina.

Kohdetiedot: Ateneumin Cafe Höijer
Sisustusarkkitehtisuunnittelu: JKMM Interiors
Sisustusarkkitehdit: Päivi Meuronen ja Sanna von Bruun

ATENEUMIN SUUNNITELLEEN arkkitehti Theodor Höijerin mukaan nimetty Café Höijer on Ateneumin arvokkaaseen ympäristöön sopiva ajaton kahvila, jossa on pöytiin tarjoilu. Arjen luksusta tarjoava Café Höijer on saanut kiitosta konseptistaan.

”Sisustuksella luotiin Ateneumin arvoinen, ajaton tunnelma: Café Höijer on paikka, joka olisi voinut olla olemassa jo viime vuosisadan alkupuolella”, kertoo sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen JKMM Interiorsilta.

Café Höijer toteutettiin upeaan tilaan, joka on toiminut aiemmin mm. kuvanveistosalina ja maalausateljeena. Korinttilaistyyliset pylväät luovat tilaan arvokkaan tunnelman. Kahvilan korkeasta, lähes koko päätyseinän kokoisesta kaari-ikkunasta avautuu näkymä Suomen Kansallisteatterille ja Rautatientorille.

Ikkuna ja maisema ovat näyttäviä elementtejä, joihin huomio kiinnittyy tilaan sisään astuessa. Pöydät ja istuimet sijoiteltiin kahvilaan siten, että mahdollisimman moni voi nauttia ikkunasta avautuvasta maisemasta.

Laadukkaat kalusteet ja harmoninen värimaailma

”Valitsimme Café Höijeriin Thonetin vuonna 1859 suunnittelemat wieniläistyyliset, klassiset kahvilatuolit ja baarijakkarat. Suunnittelimme tuolien tyyliin sopivat pöydät, joiden kalkkikivikansista voi nähdä fossiloituneita kotiloita”, Meuronen sanoo.

Sisääntulon seinustat sisustettiin vintage-nojatuoleilla. Kahvilan sivuseiniä reunustavat sohvat valmistettiin mittatilaustyönä tilan vaatimusten mukaisesti: sohviin suunniteltiin puhekorkeuden ylittävät selkänojat tilan akustiikan parantamiseksi.

”Sisustuksessa käytettiin harmaanvihreitä ja vanhan roosan sävyjä sekä luonnonmateriaaleja. Tilan ja kalusteiden värimaailma suunniteltiin harmoniseksi ja rauhoittavaksi kokonaisuudeksi, joka sointuu kauniin vihreään kalkkikivilattiaan”, kertoo Meuronen.

Klassinen tyyli viimeisteltiin Gino Sarfattin suunnittelemilla Astepin kattokruunuilla ja saman valaisinperheen seinävalaisimilla. Valaisimien messinginsävy toistuu pöytien reunalistoissa ja muissa yksityiskohdissa.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Niclas Mäkelä

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »