mainos_986

Projektiesittelyt (toimistorakennukset ja työympäristöt)

Asianajajaliiton uudet tilat henkivät arvokkuutta

artikkelikuva: Asianajajaliiton uudet tilat henkivät arvokkuutta

Suomen Asianajajaliiton uusien toimitilojen suunnittelun lähtökohtina olivat toiminnallisuus ja edustavuus. Muotokieleltään ja ilmeeltään ylelliset, klassiset tilat on sisustettu maanläheisillä sävyillä ja luonnonmateriaaleilla.

Kohdetiedot: Suomen Asianajajaliiton uudet toimitilat
Sisustussuunnittelu: Kokema Design Oy

SUOMEN ASIANAJAJALIITON uudet toimitilat valmistuivat vuoden 2023 alussa. Vuonna 1973 rakennetussa Mikonkatu 25:ssä sijaitsevat toimitilat olivat alkuperäisessä asussaan, ja tiloihin toteutettiin mittava uudistus. Tilojen suunnittelusta vastasi Kokema Design Oy.

”Ennen uudistusta tilat olivat huonokuntoiset, mutta näimme niissä asiakkaan kanssa huomattavaa potentiaalia. Tilat tuotiin nykypäivään toiminnallisesti ja teknisesti. Kantavia seiniä lukuun ottamatta sisäseinät purettiin ja tilojen huonejako uudistettiin täysin. Tavoitteena oli luoda toimivat ja edustavat tilat, joiden ilme on sekä nykyaikainen että aikaa kestävä”, sanoo sisustusarkkitehti SIO Sabina Dontcheff.

950 m2 laajuiset toimitilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa ovat vastaanottotilat. Toiseen kerrokseen sijoitettiin siirtoseinällä erotettavat auditoriot, neuvotteluhuoneet, tarjoilutilat, lounge, työhuoneet, avotilatoimisto ja taukotilat.

”Tilat tuotiin nykypäivään toiminnallisesti ja teknisesti.


Akustiikkapaneelit katoissa: Fantoni 4akustik.

Hillityt sävyt luovat arvokkaan kokonaisuuden

Tilojen selkeä ja minimalistinen muotokieli on edustava, arvokas ja klassinen. Pelkistetty muotokieli ja sävymaailma toistuvat tilasta toiseen. Sisustuksella luotiin yhtenäinen tilakokonaisuus, joka on harmoninen ja henkii ylellisyyttä ja luksusta. Kaikki detaljit ovat tarkkaan harkittuja.

”Tiloihin valittiin luonnonmateriaaleja kuten puuta, kiveä, metallia ja lasia. Kaikissa materiaalivalinnoissa huomioitiin ekologisuus. Sisustuksen pääväreinä ovat maanläheiset sävyt: tumma pähkinänruskea, pehmeän vaalea beige ja graafinen musta. Valaisimissa, portaikon kaiteessa ja muissa metallisissa detaljeissa käytimme messinginsävyä, joka tuo tilojen ilmeeseen ylellisyyttä”, kertoo Dontcheff.


Kohdetiedot:
Suomen Asianajajaliiton uudet toimitilat
Sisustussuunnittelu: Kokema Design Oy
Kohteen akustiset seinäpaneelit: Fantoni 4akustik Millerighe.

Valaistuksessa käytetään Wever & Durce -valaisimia, jotka ovat tyylikkäitä ja näyttäviä. Lineaariset profiilivalaisimet seuraavat tilan muotoja. Profiilivalaisinten etuna on muunneltavuus: jos kalustus tai tilan käyttö muuttuvat, on valaistus helppoa modifioida vastaamaan muuttuneita tarpeita.

Korkea vastaanottotila on edustava

Tiloihin saavutaan lasiseinäisen, huonekorkeudeltaan yli viisi metriä korkean vastaanottotilan kautta. Korkean aulan näyttävyyttä korostettiin tilaa täydentävillä Flos Coordinates -valaisimilla.

Kokema Designin suunnittelema vastaanottotiski on muotoilultaan orgaanisen kaartuva. Tiskin muotoilu tuo pehmeyttä kuutiomaiseen, tumman pähkinän sävyiseen vastaanoton syvennykseen, joka rajautuu vaaleanharmaaseen marmorikuvioituun seinäpintaan.

Vastaanottotilasta ylempään kerrokseen johtava leveä portaikko on uudistuksen jälkeen todellinen katseenvangitsija. Ylempään kerrokseen saakka jatkuvan seinän vaaleanharmaa marmorikuviointi, portaiden neutraali beige sävy, musta metallinen kaidelevy sekä katon tumma pähkinänruskea muodostavat harmonisen, arvokkaan kokonaisuuden.

Ylemmässä kerroksessa haasteena oli matala, 2,35 metrin huonekorkeus. Tiloihin luotiin optisesti vaikutelma korkeammasta tilasta. Alakattoon valittiin Fantonin akustiikkalevy, jossa on pitkittäisiä uria. Urien avulla luodaan optinen vaikutelma tilan jatkumisesta urien sisään.


Kattojen akustiikkapaneelit: Fantoni 4akustik.

”Elävä pinta ja tumma pähkinäpuun sävy häivyttää rajaa seinien ja alakaton välillä siten, että tila vaikuttaa korkeammalta. Vaikutelmaa korkeammasta huonetilasta tehostettiin käyttämällä alakaton kaikissa elementeissä, kuten valaisimissa, liiketunnistimissa, ilmanvaihtolaitteistoissa ja AV-tekniikassa, värinä mustaa”, kertoo Dontcheff.

”Sisustuksen pääväreinä ovat maanläheiset sävyt.

Tyylikäs, ergonominen kalustus

Kokema Design suunnitteli tiloihin kiintokalusteet mittatilaustyönä. ADI Kalusteiden valmistamissa kiintokalusteissa käytetään tummaa pähkinää ja mustaa. Kalusteratkaisuihin haettiin toimivuutta, estetiikkaa ja tyyliä. Esimerkiksi AV-laitteiden tekniikka ja LVIS-tekniikka piilotettiin tyylikkäisiin, mustiin kalustekoteloihin.

”Teimme Asianajajaliiton aiemmissa tiloissa käyttämille irtokalusteille kattavan inventaarion. Olemassa olevat kalusteet olivat hyväkuntoisia, joten hyödynsimme niitä uusissa tiloissa ja toimme niiden rinnalle uusia kalusteita”, Dontcheff kertoo.


Akustiset seinäpaneelit:
Fantoni 4akustik Millerighe.

Työtilat kalustettiin pääsääntöisesti aiemmissa tiloissa käytössä olleilla työpöydillä, työtuoleilla ja apteekkarin kaapeilla. Sähköisten työpöytien korkeutta voi säätää vapaasti, mikä tukee hyvää ergonomiaa. Säilytyskalusteet toimivat samalla tilanjakajina. Avotoimistotiloissa työpisteet on erotettu toisistaan lisäksi etuseinäkkeillä, joihin on integroitu sähköjohdot.

Entisistä tiloista uusiin tuotiin mustat nahkasohvat ja -tuolit, joilla kalustettiin työtilojen yhteydessä olevat käytävä- ja kirjastotilat. Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin myös neuvotteluhuoneissa.

Kalusteiden minimalistinen muotokieli toistuu tilasta toiseen eri mittakaavoissa. Tarjoilualueen seisomapöytien beiget pöytälevyt on tuettu pehmeän beigen sävyisiin, kartionmallisiin jalkoihin. Kartio toistuu henkilökunnan taukotilojen pöydissä, joissa beige kartionmallinen jalka on yhdistetty beigeen pöytälevyyn ja mustiin, muotoilultaan kaareutuviin tuoleihin.

Auditorioihin hankittiin uudet kalusteet, joiden värimaailma jatkaa muissa tiloissa käytettyä mustaa ja beigeä. Auditorioiden yhteydessä sijaitsevalta tarjoilualueelta avautuu kaunis näköala puistoon. Tilaan valitut kuulaat, valkoiset valoverhot päästävät tilaan luonnonvaloa.

”Kalusteratkaisuihin haettiin toimivuutta, estetiikkaa ja tyyliä.

Toiminnalliset ja muunneltavat tilat

Asianajajaliittoa puhutteli tilojen leveistä nauhaikkunoista avautuva näköala Kaisaniemen puistoon sekä näyttävä lasiseinäinen sisääntulo. Tilojen ylemmästä kerroksesta avautuva maisema huomioitiin tilajaossa. Työhuoneet, ryhmätyötilat ja neuvotteluhuoneet sijoitettiin puiston puolelle ja auditoriot vastakkaiselle puolelle.

”Henkilökunnan taukotilan paikan valitsimme sen yhteydessä olevan ulkoterassin vuoksi. Kesäisin käytettävä terassi varustetaan pöytäryhmillä ja grillillä. Myös taukotilojen kattavasti varustettua keittiötä voi hyödyntää terassilla nautittavien tarjoilujen valmistamiseen”, kertoo Dontcheff.

Asianajajaliitto järjestää runsaasti erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, joten auditorio- ja tarjoilutilat suunniteltiin muunneltaviksi ja monikäyttöisiksi. Tilakokonaisuudessa panostettiin toiminnallisuuteen.

Auditoriot on erotettu toisistaan siirtoseinällä, joten ne voidaan yhdistää helposti ja nopeasti yhtenäiseksi, suureksi tilaksi. Tiloihin valittiin taitettavat pöydät ja pinottavat istuimet, jotta tilan kalustekokoonpanon muuntelu sujuu helposti.

Tilojen tekniikka on huippuluokkaa

Auditoriotilat varusteltiin monipuolisella kokoustekniikalla. Näyttöjen sijoittelussa huomioitiin kattavasti tilojen erilaiset käyttö- ja ohjaustavat. Neuvotteluhuoneet on varusteltu kokoustekniikan lisäksi tarjoilukalusteilla, joihin kuuluvat jääkaapit ja tarjoilutasot ja riittävät säilytystilat.

Vastaanottotila varustettiin 98 tuuman laajakuvanäytöllä, joka palvelee tiedottamisessa. Ylemmän kerroksen loungeen asennettiin neljä näyttöä. Tilajakojen ja pintojen uudistamisen lisäksi tilojen talotekniikka tuotiin nykypäivään, joten LVIS-tekniikan vaatimukset integroitiin sisustussuunnitelmaan.

”Projekti oli erittäin antoisa ja yhteistyö kaikkien osapuolten välillä oli äärimmäisen sujuvaa ja miellyttävää. Pohdimme yhteistyössä ratkaisuja matkan varrella kohtaamiimme haasteisiin. Kokonaisuutena tilat ovat tyylikkäät ja henkivät ajatonta arvokkuutta”, summaa Dontcheff.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Kris Dekeijser / Kokema Design

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »