mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (kulttuurintilat)

Lahden Sibeliustalon pääsaliin yli 1 200 Hamarin istuinta

artikkelikuva: Lahden Sibeliustalon pääsaliin yli 1 200 Hamarin istuinta

Vuonna 2000 valmistuneen Lahden Sibeliustalon pääsalin on sanottu olevan akustinen ihme. Korkealaatuiseen äänentoistoon vaikuttaa salin muodon, liikuteltavan kanoopin, akustisten ovien ja uritetun seinäpinnan lisäksi istuinten malli ja materiaali. Siksi remontin yhteydessä uusittavien istuinten akustisiin ominaisuuksiin paneuduttiin huolella.

Hamarin mallituolia luonnehdittiin jo heti tarjousvaiheessa hyväksi: ”Nämähän ovat paremmat kuin alkuperäiset.” Taitavan teknisen suunnittelun ansiosta uusien istuinten ilme ja akustiset ominaisuudet saatiin säilytettyä entisen kaltaisina, mutta ergonomiaan ja tekniikkaan tehtiin päivityksiä. Käyttömukavuutta lisättiin esimerkiksi laskemalla käsinojia ja parantamalla selkäpehmusteiden kimmoisuutta. Uusittu selkeämmin näkyvä paikkanumerointi helpottaa paikan löytämistä hämärässä. Tuotannossa käytettiin mm. kuitulaser-tekniikkaa metalliosien valmistuksessa ja Lahdessa puristetut istuinpohjat ja taustalevyt tuovat istuimiin paikallista osaamista. Verhoilukangas värjättiin alkuperäisten tuolien sävyyn, istuimien vastapainot kierrätettiin sellaisinaan uusiin tuoleihin.

kuva

Kaikkiaan 1 229 paikkaa sisältävä urakka sisälsi erilaisia tuolityyppejä neljässä kerroksessa. Näkyvyyden takaamiseksi eri puolilta salia kiinteitä katsomotuoleja toimitettiin kolmella eri selkäkulmalla ja liikuteltavia Move-palkkituoleja kahdella eri kulmalla. Toimitukseen kuuluivat myös eri kerroksissa sijaitsevat irtotuolit sekä kuoron istuinpenkit. Istuimet kiinnitettiin sijainnin mukaan joko teräspalkkiin, rintapintaan tai tasalattiaan. Permannon kolmen etummaisen ja kahden takimmaisen rivin tuolit muutettiin helposti liikuteltaviksi palkkituoleiksi.

Hamarin toimitusjohtaja Jari Jääskelä on toteutukseen erittäin tyytyväinen:

”Sibeliustalon toimitus onnistui erinomaisesti. Saimme aikaan alkuperäistä akustiikkaa ja tunnelmaa kunnioittavat mutta entistä mukavammat istuimet konserttikävijöiden iloksi. Heidän kokemuksensahan on viime kädessä ratkaisevaa.”

Lisätietoja: www.hamari.pro

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »