mainos_1086

Rakentaminen
Sisäpinnat ja tilaosat (puu, laminaatti)

Puun ja luonnollisten materiaalien Novo Wood

Viimeisimpinä sisustustrendeinä ovat nousseet esille aidot puupinnat, luonnollisuus ja maanläheiset värit. Koteihin ja julkisiin tiloihin kaivataan lämpöä ja kodikkuutta, joita luonnonmateriaalit ja niiden sävyt tarjoavat. Novo Wood on erikoistunut jalopuiden, puupohjaisten tuotteiden ja sisustusmateriaalien maahantuontiin. Valikoima kattaa monia erilaisia ja upeita puutuotteita, laminaatteja ja täysin luonnonmateriaalista valmistettuja sisustuslevyjä ja – tuotteita. Novo Wood tuntee maailman kolkat, joista löytyy parasta jalopuuta ja puupohjaista levyä – luonnollisesti sertifioituna. Maailmanlaajuinen toimittajaverkosto mahdollistaa monipuolisen ja laadukkaan tuotevalikoiman.

Puu materiaalina taipuu moniin eri käyttötarkoituksiin ja sisustuksessa se luo pehmeän, rauhallisen, lämpimän ja eläväisen ilmeen. Puussa yhdistyvät kaikki tämän hetken sisustustrendit.

Erityisesti vaaleiden ja skandinaavisten puupintojen kysyntä on korkealla, mutta myös tummat sävyt kuten pähkinä, nostavat uudelleen suosiotaan.

Tehostetta tilaan puupaneeleilla

kuva
Witka Wood- Tammipaneeli, natural.

Puutuotteena jo 60-luvulta tutut puupaneeli- ja rimaseinät ovat tehneet tuloaan takaisin modernin sisustuksen rinnalle. Pian upeita puupaneeleita löytyy myös Novo Woodin valikoimasta. Yhteistyössä suunnittelija Ville Witkan kanssa on luotu Premium- puupaneelimallisto, joka täydentää Witkan vuonna 2013 lanseeraamaa Witka Wood -mallistoa.

Paneelimallisto rakentuu kolmesta eri struktuurista, joista kapein muistuttaa malliltaan rimaseinää. Puupaneelimalliston malleja on saatavilla niin teräväreunaisena kuin myös pyöristetyillä reunoilla. Witka Wood –malliston paneeleissa on käytetty puulajeina tammea, saarnea, koivua ja mäntyä. Paneelit saa myös valkoiseen, mustaan, harmaaseen ja ruskeaan sävytettyinä.

kuva
Witka Wood – Mäntypaneeli, mustaksi sävytetty.

Malliston puupaneelit eroavat muista markkinoilla olevista puupaneeleista niiden paksuuden ansiosta. Paneelin paksuus on 20mm, joka antaa paneelille vankan ja laadukkaan ulkoasun ja tunnelman.

Paneelit valmistetaan paikallisesti Hollolassa yhteistyössä Ovi-Hollola Oy:n kanssa. Ovi-Hollola on alallaan tunnettu perinteinen puusepänyritys, joka valmistaa höylätuotteiden lisäksi myös massiivipuisia ja viilutettuja keittiökaappien ovia mittatilaustyönä.

Uudet ja uniikit tuotteet - luonnonmateriaalit sisätilojen sisustuksessa

Luonnollisuutta sisätiloihin, tähän ei voisi olla parempaa vaihtoehtoa kuin aivan uniikit Organoid-tuotteet. Alppien juurella Itävallassa tuotekehitetty ja valmistettava Organoid-tuoteperhe on ideologialtaan ja tuotantotavoiltaan mahdollisimman ympäristöystävällinen. Monia innovaatiopalkintoja voittanut tuote on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa ja tuotteita löytyy jo monista julkisista kohteista.

Luonnon inspiroimat ORGANOID-tuotteet on tehty sekoittamalla patentoitua, myrkytöntä biologista liima-ainetta erilaisten luonnonmateriaalien kanssa ja prässäämällä tätä massaa erilaisiin pintoihin.

Tuotetta saa myös tapettina, joko pellavataustaisena tai itseliimautuvalla tarrapinnalla ja se on erittäin helppo asentaa lähes mille tahansa seinäpinnalle samalla tavalla kuin mikä tahansa muu tapetti.

Seinäpintojen lisäksi tuotetta on käytetty erilaisissa esineissä, valaisimissa ja kalusteissa.

Organoidin tuotteissa tuoksuu aidot luonnonmateriaalit, kuten heinä, kukat ja kaarna.

Miedosti tai hyvin vähän tuoksuvia vaihtoehtoja on mm. erilaiset viljat ja siemenet, sekä alla olevassa kuvassa käytetty luurankolehti.

kuva
Curanten Health Center Stockholm – kuva pogm.se
Lue lisää projektista: https://www.organoids.com/en/references/references/curanten-sickla-stockholm/

Organoid-tuotteet ovat allergiatestattuja ja ne ovat käytännössä päästövapaita.

Tuotteiden pinnassa ei ole käytetty mitään suoja-aineita, mutta tarvittaessa ne voidaan käsitellä sopivalla öljyllä ja näin suojata tuote vedeltä, valolta ja kulumiselta. Tuotteissa käytettyjen täysin luonnollisten materiaalien lisäksi Organoid-tuotteiden valmistusketju on pyritty pitämään niin paikallisena kuin on vain mahdollista, jotta Organoid-tuotteet voitaisiin tuottaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Yritys onkin saanut arvostusta ja tunnustusta innovaatiostaan, ympäristöystävällisyydestään ja tuotekehityksestään.

ORGANOID-tuotteet antavat ihmisille mahdollisuuden palata takaisin luontoon sisätiloissa, teknologian kehittymisen, nopeatempoisen ja arvaamattoman maailman keskellä.

Puun yhdisteltävyys

Puu ja muut luonnonmateriaalit ovat erittäin monikäyttöisiä kaikessa sisustuksessa. Ne tuovat kodikkuutta ja ovat ekologisia. Näyttävän lopputuloksen saa, kun yhdistää puuta muiden sopivien materiaalien kanssa. Novo Woodilla on kattava valikoima tuotteita, jotka sopivat yhdistettäväksi puun kanssa, sopiva valinta on esimerkiksi kestävä ja monipuolinen kalustelaminaatti.

Novo Woodin laminaattimallisto kattaa uusimmat harmaan, beigen ja pastellin trendisävyt, sekä aitoja materiaaleja jäljittelevät kivi- ja marmoripinnat. Puun tavoin laminaatti on kestävää, mutta materiaalina helppohoitoisempi ja valikoima on standardina antibakteerinen. Antibakteerinen pinta on etenkin viime aikoina ollut suosittua, sillä pinta hidastaa 99 % tavallisten bakteerien kasvua ja tekee näin työympäristöistä turvallisempia.

Yhdistämällä puuta ja laminaattipintoja voidaan saada aikaan upeita pintaratkaisuja ja samalla hyödyntää kummankin materiaalin etuja.

Lisätietoja: www.novowood.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »