mainos_1078

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

NÄKÖKULMA

Huippuluokan akustiikkaominaisuudet kirittävät lasi- ja siirtoseinämarkkinaa

Kirjoittaja: Jean-Philippe Cyffka

artikkelikuva: Huippuluokan akustiikkaominaisuudet kirittävät lasi- ja siirtoseinämarkkinaa

Lasi- ja siirtoseinät tuovat omat mausteensa tilaratkaisuihin – mutta mitä trendejä alalla on juuri nyt? Entä mitä on tulossa kulman takaa? - Vastaajana Hufcorin Euroopan liiketoimintojen kehityksestä vastaava johtaja, ranskalainen Jean-Philippe Cyffka. Hufcorin tuotteita käytetään mm. hotelleissa, ravintoloissa, toimistoissa, kulttuurilaitoksissa ja kouluissa ympäri maailman.

Vuosien varrella ne asiat, joita asiakkaat priorisoivat pyynnöissään, muuttuvat aina jonkin verran. Lasiseinät ovat edelleen kova juttu toimistopuolella; hotellit käyttävät umpiseiniä korkeampien akustiikkavaatimusten vuoksi.

Huippuluokan akustiikka on se teema, josta asiakkaamme ovat eniten kiinnostuneita, koska he haluavat usein jakaa tiloja vuokratakseen tiettyjä tiloja ja/tai maksimoidakseen tilankäyttöä. Jos joku vuokraa tilan, hän ei ole halukas kuulemaan, mitä naapurihuoneessa puhutaan.

Itse asiassa akustiikkakriteeri on luultavasti ensimmäisten joukossa, kun projektimäärityksiä tehdään tuleville toimistoille, hotelleille tai vaikkapa kongressikeskuksille. Määrittely alkaa aina dB/akustisesta luokituksesta, joka onkin se kaikkein tärkein kriteeri.

Kaikki markkinat ovat silti erilaisia, tämänkin asian suhteen. Esimerkiksi Saksassa keskitytään melun vähentämiseen (> 54 dB) ja usein plus absorptioon; muilla markkinoilla 49 tai vähemmän riittää. Uusien hotellien kohdalla on nähtävissä, että ne vaativat enimmäkseen korkeampia arvoja.

Akustiikkaominaisuuksien kehitys ajaa tällä hetkellä selvästi lasiseinien kysynnän kasvua ja Hufcorilla on kaikki tuotteet, jotka vastaavat näihin erityisvaatimuksiin.

Sähköisesti sulkeutuvat siirtoseinät (electrically operated seals = ESS) on vahva trendi nykymarkkinassa, koska se on monien arkkitehtien suosiossa, mutta edelleenkin manuaaliset seinät muodostavat suurimman osan Euroopassa myytävistä seinistä.

Meillä on tarjota laadukas ja vakaa ESS-tuote, mutta koska mekaaninen järjestelmämme on erilainen kuin useimpien kilpailijoidemme, tarjoamme aina mieluummin manuaalisen version, joka on helpompi käsitellä ja vaatii vähemmän huoltoa. Lisäksi manuaalinen ratkaisu on nopeampi ja edullisempi.

Tietyille Euroopan markkinoille menee nyt paljon paloluokiteltuja seiniä. Hufcor tarjoaa sekä EI30 (30 minuutin paloluokitus) ja EI60 (60 minuutin paloluokitus) seiniä.

Lasiseinien omistajat hankkivat nyt lasiovia ja Hufcorilla on tarjota niitä mahdollisimman laajasti (G3000, GF ja moVista). Tavallisten seinien kohdalla korostuu – akustiikan ohella – äänen absorptio. Hufcor tarjoaa laajan valikoiman akustiikkapaneeleja, joissa on paras mahdollinen äänen absorptiokyky.

Tällä hetkellä Hufcor työstää ratkaisuja, joita uskomme asiakkaidemme arvostavan tulevina vuosina – esimerkkinä tästä vaikkapa erilaisten ruutujen integrointi seinään, täysautomaattiset seinät ja seinien himmennysominaisuudet (glazing).

Yksi tulevaisuuden trendi meillä on varmasti myös seiniemme ”vihreä” sertifiointi.

Hufcor tekee yhteistyötä arkkitehtien, urakoitsijoiden ja rakennusten omistajien kanssa täydellisen tilaratkaisun löytämiseksi. Esimerkiksi arkkitehdit ovat meille erittäin tärkeitä, koska he auttavat meitäkin saamaan uusia ideoita.

Teemme työtä arkkitehtien kanssa, jotta heidän visionsa saadaan toteutettua. Pystymme tarjoamaan arkkitehdeille lähes loputtoman määrän eri vaihtoehtoja. Olemme huomanneet, että arkkitehdit panostavat paljon seinäratkaisujen valintaan, koska he haluavat seinien integroituvan esteettisesti koko projektiin.

Olemme innovoineet myös pandemiakriisin innoittamina. Hufcorilla on nyt valikoimissa antibakteerisia paneeleja, jotka voivat omalta osaltaan auttaa Covid-19-viruksen vähentämisessä.

kuva

Kirjoittaja: Jean-Philippe Cyffka
Euroopan liiketoimintojen kehityksestä vastaava johtaja
Hufcor

Lue lisää: HUFCOR siirtoseinät

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »