Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet, puu, laminaatti)

Kovetettu puulattia - Aidon puulattian edut ilman haittapuolia

artikkelikuva: Kovetettu puulattia - Aidon puulattian edut ilman haittapuolia

Puulattia tuntuu miellyttävältä jalan alla. Se on lämmin ja mukava jalan alla eikä se ole kova eikä liukas, ja kaiken lisäksi se sopii täydellisesti pohjoismaiseen sisustukseen. Suurin osa ihmisistä valitsisikin puulattian, mutta puun luontainen pehmeys sisustusmateriaalina pelottaa. Ei ihme, että kovempina materiaaleina pidetyissä vinyylilankuissa ja laminaattilattioissa suositaankin usein juuri lattian pintaan painettua puukuviointia.

Ruotsalainen lattiainnovaatioihin keskittynyt Välinge Innovations AB on keksinyt, miten aidoista puulattioista vihdoinkin pystytään tekemään kovempia ja kestävämpiä ja vähemmän ilman kosteuteen reagoivia ja poistamaan näin puulattioiden ongelmakohdat. Tämä on lautaparketin keksimisen jälkeen varmasti suurin mullistus puulattiamarkkinoilla.

Välingen valmistamien ja tuotemerkillä Bjelin myytävien kovetettujen puulattioiden pinta valmistetaan tammesta, ja pintakerros on kovetettu luonnollisten ainesosien avulla niin, että lattia on kolme kertaa kovempi kuin vastaava perinteinen tammilautaparketti. Tämän Välingen patentoiman menetelmän nimi on Woodura – nimensä mukaisesti kestävä puu. Kovetetun puulattian pinnan kovettamisessa ei käytetä muovia eikä fossiilisia raaka-aineita, jonka ansiosta tuote on 100 % luonnollinen ja ekologinen. Kovetetut puulattiat on pintakäsitelty joko mattalakalla tai kovavahaöljyllä. Bjelinin malliston värimaailma on pohjoismaisen raikas ja kuulas. Mallisto koostuu erilevyisistä lankkulattioista.

kuva
Hotel Weaver

Kovetetut puulattiat tuotetaan vastuullisesti. Raaka-aineena käytetään eurooppalaista FSC-sertifioitua tammea. Kovetettuja puulattioita valmistettaessa pystytään käyttämään hyväksi koko tammitukki 100 % ja tekemään näin samasta tammiraaka-ainemäärästä kymmenen kertaa enemmän lattiaa kuin perinteisen lautaparketin valmistuksessa. Käytettävän raaka-aineen FSC-sertifiointi takaa raaka-ainelähteen metsänhoidon ja -korjuun kestävän periaatteen mukaisesti niin, että tammea kasvaa metsässä nyt jopa enemmän kuin aikaisemmin.

kuva

Pinnan kovettaminen ja tuoterakenne aikaansaavat myös sen, että kovetetut puulattiat soveltuvat asennettaviksi yhtenäisiksi pinnoiksi ilman pintaa jakavia liikuntasaumoja aiempaa suuremmille aloille. Kovetetun puulattian suurin sallittu yhtenäinen asennusala on 625 m2. Suuren sallitun asennusalansa sekä kestävyytensä ansiosta kovetetut puulattiat sopivat myös julkisiin tiloihin kuten hotelleihin, konttoreihin, ruokaravintoloihin ja muihin käyttöluokan 32 kohteisiin.

Tiivis tuoterakenne ja kovetettujen puulattioiden hyvin vähäinen eläminen ilmankosteuden muutoksissa tekevät kovetetuista puulattioista mainion lattianpäällysteen myös lattialämmityslattioille. Tiivis rakenne johtaa lämmön tehokkaasti lävitseen ja tuo lattialämmityksen lämmön hyvin lattian pintaan.

kuva

Raaka-ainetta säästävän tuotantotavan ansiosta Bjelinin kovetetut lankkulattiat ovat hyvinkin hintakilpailukykyinen lattianpäällyste. Hintatasoltaan kovetetut puulattiat asettuvat pikemminkin lähemmäksi kolmisauvaisia kuin yksisauvaisia lautaparketteja.

Monta asiaa, joiden ansiosta povataankin, että kovetetut puulattiat tulevat syrjäyttämään perinteisen lautaparketin!

Lisätietoja: bjelin.tiedottaa.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

LUE MYÖS

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_786

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »