mainos_1078

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Uudet akustiset designtuotteet luovat hyvän olon tiloja

artikkelikuva: Uudet akustiset designtuotteet luovat hyvän olon tiloja

Hyvä akustiikka saa tilan palvelemaan käyttötarkoitustaan ja yksilöitä. Juuri lanseeratussa, aisteja hivelevässä akustiikkatuotteiden designvalikoimassa korostuvat valinnanvapaus, turvallisuus ja kestävää huomista edistävä vastuullisuus.

Ensiluokkainen akustiikka saa ihmiset voimaan paremmin. Uudenlaiset akustiset designtuotteet antavat tilojen suunnittelijoille ja käyttäjille vapauden luoda niin akustisesti kuin visuaalisesti optimaalisia ympäristöjä.

Akustiikkatuotteiden tulee olla turvallisia ja vastata vaatimuksia eli läpäistä testit kokonaisina elementteinä. Pakollisten ominaisuuksien, kuten CE-merkinnän, M1-hyväksynnän ja paloluokituksen rinnalla merkitsevä kriteeri on elinkaarenaikainen kestävä kehitys.

Kivivillaisten akustiikkaratkaisujen pohjoismainen edelläkävijä Rockfon näyttää alalle suuntaa vastuullisuudessa. Se on lähtökohtana yhtiön käyttämässä, maailmanlaajuisesti arvostetussa Cradle to Cradle -sertifioinnissa: tuotteet suunnitellaan kierrätettäviksi, ja yritykset kantavat sosiaalisen vastuunsa.

Kierrätyksessä on eroja. Rockfon-akustiikkalevyjen raaka-aine vulkaniitti voidaan pitää kierrossa loputtomasti. ”Akustiikkatuotteemme voidaan kierrättää suljetussa piirissä, eli niistä voidaan valmistaa aina uusia vastaavia tai parempia tuotteita”, Rockfonin tekninen päällikkö Kalle Vuorinen sanoo.

Vastuullisuussertifioinnin tuloksena Rockfonilla on syntynyt täysin uudenlainen luovuuden ja innovatiivisuuden ilmapiiri. ”Kehittämällä aktiivisesti uutta edistämme parhaiten vastuullisuutta”, Rockfonin suunnittelijamyynnistä vastaava aluemyyntipäällikkö ja vastuullisuuslähettiläs Tommi Kankkunen sanoo.

Aistikkaita designuutuuksia monimuotoisiin tiloihin

Syksyllä 2022 lanseerattava Rockfonin uusi akustiikkaratkaisujen designvalikoima on monimuotoisten ympäristöjen ja yksilöllisten toiveiden täyttymys. Pitkän kotitoimistoajan jälkeen ihmisten tarpeet työpaikoilla ovat muuttuneet, ja designvalikoiman tuoma piristysruiske edustaakin ajatusta uudenlaisista hyvinvoinnin tiloista. Uutuudet tuovat tilojen suunnittelijoille ja käyttäjille uudenlaisen valinnanvapauden sekä lisäävät tilojen joustavuutta ja monikäyttöisyyttä.

kuva
Rockfon® Canva™ Wall panel

Rockfon® Canva on akustista taidetta. Sen ydin on kierrätettävä akustiikkalevy, jonka pintaan voi valita värin 34 upeasta vaihtoehdosta tai luoda kokonaan oman suunnitelman. Levyä ympäröi tyylikäs metallikehys.

kuva
Rockfon® Canva™ Hanging divider

Canva on valmis tuote, joka ei koskaan vanhene. Sen voi ripustaa seinälle tai tilanjakajaksi tai asentaa seisovaksi elementiksi. Elementin paikka ja levypinnan designtulostuskankaat ovat vaihdettavissa.

kuva
Rockfon® Hub

Rockfon® Hub on kuin tila tilan sisällä – uuden sukupolven siirrettävä akustinen saareke, jonka alla aivoriihi tai neuvottelu sujuu lempeästi. “Hub tuntuu, kun sen alle menee”, sanotaan.

Hubia valmistetaan kolmessa eri vakiokoossa, ja se skaalautuu helposti. Akustisen kattoelementin vaihdettavasta pintahuovasta on saatavilla kolme vakioväriä – valkoinen, vaaleanharmaa ja tummanharmaa. Optiona tähän tuotteeseen ovat myös kustomoitavat vaimentavat verhot.

kuva
Rockfon® Lamella

Rockfon® Lamella saa kruununsa aidosta puusta ja palauttaa ihmisen yhteyden luontoon. Kehystetyn seinäakustiikkaelementin 650 000 erilaista valmista muotoiluyhdistelmää antavat suunnitteluun ainutlaatuisen vapauden. Valittavina ovat lamellien värit ja paksuudet sekä rytmitys, joka luo miellyttävän katselukokemuksen. Elementin koko on 2418 x 2474 millimetriä.

Rockfon® Senses tuo tilaan luonnon tunnun ja tuoksun. Senses-akustiikkataulujen struktuuria elävöittävät luonnonmateriaalit, kuten kedon kukat ja heinät ruokkivat vaikuttavasti kaikkia aisteja. Senses-designtaulut edustavat Rockfonilla laajasti tehtävää biofiilistä suunnittelua.

“Ihminen on luova, kun hän löytää hyvän olon tilan. Uudet designtuotteemme antavat yksilölle mahdollisuuden valita ympäristön, jossa keho ja mieli ovat tasapainossa”, Kankkunen sanoo.

kuva
Rockfon Eclipse® Customised

Rockfonin uuteen designvalikoimaan kuuluvat myös jo ennestään tutut suunnittelijoiden suosikkituotteet Rockfon Eclipse® Customised, joka on täysin räätälöityjen akustisten saarekkeiden mallisto, ja Rockfon® Mono® Acoustic, joka on täysin saumaton akustinen alakattojärjestelmä.

Designvalikoiman uusiin tuotteisiin voi tutustua osoitteessa soundsbeautiful.com sekä Rockfonin kotisivuilla.

Teksti: Riikka Autio / Viuleva Group Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »