mainos_1039

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Akustoiva alakatto vai design-elementti – vai kenties molemmat?

artikkelikuva: Akustoiva alakatto vai design-elementti – vai kenties molemmat?

Jacy’z Hotel & Resort on näyttävä kokonaisuus, jossa Ecophonin elegantit akustiikkaratkaisut tukevat sisustussuunnittelijan visiota. Hotellin silmiä hivelevissä sisätiloissa Las Vegas kohtaa 1960-luvun estetiikan modernilla otteella.

Kun Jacy’z Hotel & Resort avasi ovensa Ruotsin Göteborgissa, siitä haluttiin tehdä kaupunkiin täysin uudenlainen kohtauspaikka. Julkisivu ja sisätilat muodostavat holistisen kokonaisuuden, joka ottaa vieraan lämpimästi ja avosylin vastaan ja jossa on panostettu yksityiskohtiin. Maamerkiksi kohonneen rakennuksen julkisivua hallitsevat lasi ja näyttävä ristikkokuvio, joka toistuu tyylikkäästi sisätilojen akustoivassa alakatossa.

Hotellin on suunnitellut Reflex Architects -arkkitehtitoimisto, ja sen toiminnasta ja kalustuksesta vastaa ESS Group. Hotellikonserni ja sisustussuunnittelutoimisto Spik Studios saivat alustavan vision heti rakennuksen näkemisen jälkeen: paikasta tehtäisiin kohde, jossa olisi paljon kiehtovia tiloja ja kansainvälistä tunnelmaa. Las Vegas kohtaisi siellä 1960-luvun ja nykyhetken.

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)

Akustiikka huomioitiin heti hankkeen alussa

Hotelleissa – kuten muissakin tiloissa, joihin ihmiset tulevat viihtymään – ääniympäristön merkitys on tärkeä, ja se huomioitiin hankkeessa heti alusta lähtien. Matot, verhoillut huonekalut ja tekstiilit muodostavat yhdessä akustoivien alakattoratkaisujen kanssa ESS Groupin tunnusomaisen ilmeen. Rakennuksen arkkitehtuurissa ei juuri ole neliömäisiä ja suoria kattopintoja, mutta se ei tuottanut ongelmia:

”Kun kulmissa ja kohtauspisteissä käytetään sopivia tuotteita, niillä voidaan luoda alaslaskettu katto, joka on yksi yhteen sisustussuunnittelun kanssa, ratkaisee akustiikkahaasteet ja on itsessäänkin design-elementti”, sanoo ESS Groupin Interior Design Manager Jens Odén.

Jacy’z-hotellissa käytetyt Ecophon Focus™ -akustiikkalevyt tarjoavat runsaasti suunnittelumahdollisuuksia. Tukirakenteeseen voi esimerkiksi kiinnittää messinkiprofiilit, levyt voi asentaa vinosti tai niihin voi tulostaa kuvion, jolloin syntyy ruoko- tai vanerilevymäinen vaikutelma.

Tutustu myös muihin design-akustiikkaratkaisuihimme!

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)

Yhteinen visio yksityiskohtia myöten

Tiimi loi yhdessä kiinteistönomistajien, rakentajien ja aliurakoitsijoiden kanssa jo alkuvaiheessa yksityiskohtaisia kuvia siitä, miltä sisätilojen tulisi näyttää. Yhteisen vision luominen heti alussa oli ratkaisevan tärkeää.

Jens Odén kertoo, että ESS Group ilmoitti kiinteistönomistajalle jo hankkeen alkuvaiheessa, että he ovat pikkutarkkoja.

”Laitamme todella paljon paukkuja kaikkiin yksityiskohtiin sekä tuote-, materiaali- ja värivalintoihin. Juuri se saa kohteemme erottumaan joukosta. Pitää silti muistaa, että tämä vaatii enemmän aikaa ja sitoutumista”, Jens sanoo.

Hän uskoo, että nykyään ei ole mahdollista selvitä vähemmällä, koska vieraat ovat erittäin laatutietoisia.

”He huomaavat eron esimerkiksi pintavaihtoehtoissa. Meidän pitääkin koko ajan haastaa itseämme, jotta kykenisimme vastaamaan heidän tarpeisiinsa ja vaatimuksiinsa.”

Tutustu Ecophon-akustiikkaratkaisujen pinta- ja värivaihtoehtoihin!

Elämys kaikille aisteille

Kun panoksena on hotellivieraiden hyvinvointi ja tyytyväisyys, se on ylimääräisen vaivan väärti. Kaikki voittavat, kun saamme aikaan näyttävän visuaalisen ilmeen, ensiluokkaisen äänikokemuksen ja kutsuvan ympäristön. Kun akustiset olosuhteet ovat kunnolla hallinnassa, vieraat voivat nauttia aterioista, keskusteluista ja vierailustaan.

Jacy’z-hotellissa ei ole jätetty mitään sattuman varaan. Se, miten kohteessa on panostettu pieniin yksityiskohtiin, kertookin suuremmasta muutoksesta: kaukana ovat ne ajat, jolloin alakattojen toteutuksessa ajateltiin vain hygieniaa ja toiminnallisuutta. Kun kerran mahdollisuuksia on, miksipä ei pyrittäisi myös upeaan lopputulokseen?

Katso lisää kohteita ja inspiroidu design-ratkaisuistamme!

Katso video - Sounds like Ecophon

Sounds like Ecophon

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »